Σάββατο

25/9 - 15/10/2002 Oμαδική έκθεση φωτογραφίας σε συνεργασία με την Eλληνική Λομογραφική Eταιρία με τίτλο: "Lomo Life".

25/9 - 15/10/2002
Oμαδική έκθεση φωτογραφίας σε συνεργασία με την Eλληνική Λομογραφική Eταιρία με τίτλο: "Lomo Life". Στο καφέ μπαρ Δημιουργία.

Lomo Life




















Πρώτα απ’ όλα
– ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΛΟΜΟΓΡΑΦΙΑ;
Η Λομογραφική εταιρεία ιδρύθηκε το 1992 στην Βιέννη, από Αυστριακούς φοιτητές οι οποίοι ανακάλυψαν την ομώνυμη Ρωσική αυτόματη κάμερα και δημιούργησαν ένα εντελώς νέο είδος φωτογραφίας, την ΛΟΜΟΓΡΑΦΙΑ. Τα κεντρικά γραφεία στην Βιέννη ξεκίνησαν ως ένα καλλιτεχνικό σχέδιο, οργανώνοντας εκθέσεις και happenings με χιλιάδες ανθρώπους να συμμετέχουν σαν εκθέτες ή καλεσμένοι, ακολουθώντας αμέσως την ιδέα της Λομογραφίας. Σήμερα η Λομογραφική εταιρεία έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο από πρεσβείες, ενώ η ιδέα της Λόμο έχει γρήγορα εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο μέσα από εκθέσεις και άλλες εκδηλώσεις.
Η Λομογραφία δεν επιδιώκει να διακόψει τη ζωή, αλλά να γίνει μέρος αυτής, πηγαίνοντας πέρα από την κλασσική ή την επαγγελματική φωτογραφία. Γι΄ αυτό οι κύριοι στόχοι της Λομογραφίας δεν είναι το τέλειο καδράρισμα, η ποιότητα ή οι κανόνες μιας επαγγελματικής φωτογραφίας, αλλά η αυθόρμητη φωτογράφηση της καθημερινής ζωής, με αναπάντεχα αποτελέσματα ορισμένες φορές. Η Λομογραφία έχει δημιουργήσει τους δικούς της κανόνες, τους οποίους μπορείτε να δείτε μαζί με περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.lomography.com

ΜΗΧΑΝΕΣ – ΛΟΜΟ:
Εκτός από ξεχωριστές ιδέες η Λόμο προσφέρει επίσης και ξεχωριστές φωτογραφικές μηχανές... όχι μόνο την κλασσική Ρώσικη Λόμο, αλλά επίσης και τα νέα μας προϊόντα με 4 ή ακόμα και 9 (!!!) φακούς, SUPER SAMPLER, ACTION SAMPLER, POP 9,...πετυχαίνοντας μια σειρά από φωτογραφίες μόνο με ένα κλικ, δίνοντας σου την ευκαιρία να συλλάβεις την κίνηση σε μία κανονικού μεγέθους φωτογραφία (δες την αρχειοθήκη μας )!!!

ΛΟΜΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ:
Εδώ και ένα χρόνο η Geda Böck (Πρεσβεία – Λόμο της Θεσσαλονίκης)
και ο Βασίλης Καρκατσέλης (Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης)
δημιουργούν μία ομάδα από Λομογράφους στην Βόρεια Ελλάδα, συνδέοντας άτομα που ήδη γνωρίζουν την Λόμο-Κάμερα και ανακαλύπτοντας νέους που ενδιαφέρονται, επειδή στο κάτω κάτω όλοι μπορούν να μας ακολουθήσουν!!! Είμαστε ανοιχτοί στον καθένα που επιθυμεί να βρει τον προορισμό του ως παθιασμένος Λομογράφος... γι’ αυτό δοκίμασε το! Αν έχεις ήδη μία Λόμο-Κάμερα δείξε μας τις φωτογραφίες σου, αν όχι δανείσου μία από εμάς και μάθε γι΄ αυτήν (καθώς και να την αγαπάς).
Αντιστοιχα στην Αθήνα ο Μανώλης Κασιμάτης εχει ηδη συντονισει μια αντιστοιχη παρεα που αποτελειται απο τους:
Δημήτρη Θεοδωρόπουλο, Μανώλη Κασιμάτη, Δημήτρη Κιοσέογλου, Αρη Παύλο, και
Δημήτρη Μαστοράκο, 
και συμμετεχουν υποστηριζοντας την προσπαθεια του ΦΚΘ.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Η πρώτη μας εκδήλωση στην Θεσσαλονίκη έλαβε μέρος τον περασμένο χειμώνα, αφού επί μήνες συλλέξαμε φωτογραφίες Λόμο από όλη την Ελλάδα. Τον Φεβρουάριο, σε χώρο του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και για δύο εβδομάδες, εκθέταμε αλλά και συλλέγαμε την ίδια στιγμή νέες φωτογραφίες, χτίζοντας Λόμο τοίχους από πολλά διαφορετικά κομμάτια και γιορτάζοντας σε ατμόσφαιρα παραλίας μέσα στον χειμώνα...δείτε τα αποτελέσματα εδώ!
Πολλά άτομα ήρθαν για να δουν τους Λόμο τοίχους που μόνοι μας κατασκευάσαμε και φυσικά ήθελαν και οι ίδιοι να δοκιμάσουν αυτές τις καινούριες τρελές κάμερες... πολλές καινούριες φωτογραφίες έγιναν κατά την διάρκεια της έκθεσης αλλά και μετά. Αυτό ήταν η αρχή για μας, τώρα συνεχίζουμε...
Επισκεφθείτε τους Λόμο – τοίχους μας στο διαδίκτυο με φωτογραφίες από τους:
.....Βασίλης Καρκατσέλης, Geda Böck, Καίτη Παπαναούμ, Χρυσούλα Μαμούγκλα, Μανώλης Κασιμάτης, Σταύρος Δαγτζίδης, Δημήτρης Μαστοράκος, Γιώργος Εόθης, Ελεονόρα Νικολαϊδου, Δημήτρης Θεοδωρόπουλος, Τασούλα Δημητριάδη, Δημήτρης Κιοσέογλου .....

ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ: Το επόμενο σχέδιο μας είναι ήδη υπό εξέλιξη, περισσότερα γι΄ αυτό μπορείτε να βρείτε στο κομμάτι “εκθέσεις εκτός του Φωτογραφικού Κέντρου”. Απλώς για να γνωρίζετε...πρόκειται για μια έκθεση με πολλά happenings, στο κέντρο της πόλης και είστε ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχετε!!!
Για περισσότερες πληροφορίες, για να αγοράσετε ή να δανειστείτε φωτογραφικές μηχανές, να εγγραφείτε στην λίστα e-mail ή για μια συζήτηση σχετικά με το τι είναι Λόμο, επικοινωνήστε με την
Geda Böck – Πρεσβεία Λόμο στην Θεσσαλονίκη
αναδημοσιευση απο http://www.fkth.gr/fkth/ektos_fkth.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου